Θέλουμε Έξυπνα Πληροφοριακά Συστήματα και Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Υποστήριξης…

 

Κάποιοι πιστεύουν πως το να διευθύνεις μια επιχείρηση είναι σαν να είσαι μαέστρος σε μια συμφωνική ορχήστρα. Στις δικές μας επιχειρήσεις δεν νομίζω πως είναι ακριβώς έτσι. Είναι μάλλον σαν τζαζ – ροκ. Υπάρχει περισσότερος αυτοσχεδιασμός. Ο χορός όμως διαδραματίζεται σε συγκεκριμένο πλαίσιο, με σεβασμό στους βασικούς κανόνες.

Επιλέξαμε και μπήκαμε στη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών πληροφορικής για Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης επτά περιφερειακοί συνεργάτες έχοντας να αντιμετωπίσουμε πέντε εμπόδια: δεν υπήρχε ευδιάκριτη ανάγκη, δεν υπήρχαν χρήματα, δεν υπήρχε βιασύνη στη παραγωγή, δεν υπήρχε επιθυμία άμεσης αλλαγής, δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στο νέο.

Κοινό σημείο το ρίσκο. Έτοιμοι να διακινδυνεύσουμε, κυνηγώντας τα όνειρά μας που είχαν σχέση με ποιοτικές εφαρμογές πληροφορικής και άψογο υποστηρικτικό μηχανισμό για τους τελικούς χρήστες.

Για να ανατραπεί το κλίμα της άρνησης ακολούθησαμε τρεις κανόνες: επιδίωξαμε, να υπάρχει πάντα ένα ενδιαφέρον μήνυμα, να διαφοροποιούμαστε από τους άλλους, να είμαστε συνεπείς. Επιπλέον κάθε δύο χρόνια προτρέπαμε τους συνεργάτες να επανεφευρίσκουμε τις επιχειρήσεις μας. Με τον τρόπο αυτό διευρύναμε την κοινότητα των συνεργατών.

Η ενασχόληση μας αυτή με επιχειρήσεις σε συνδυασμό με πελατειακό χώρο τους ΟΤΑ, ομολογουμένως μας έκαναν να συμμετέχουμε στο καλύτερο σεμινάριο για τη ζωή. Καθημερινά έπρεπε να χειραγωγούμε τα αισθήματά μας, να συνεργαζομαστε με δύσκολους ανθρώπους, να ισορροπούμε. Καθημερινά γυρίζοντας πίσω στο χρόνο, βλέπουμε τα σηματικά βήματα προόδου όλων και χαμογελούμε.

Η επιτυχία ή αποτυχία ενός εγχειρήματος όμως πάντα μετριέται με αριθμούς. Ο όμιλος ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε. κατέχει το 20% της αγοράς της τοπικής αυτοδιοίκησης, διαθέτει τις νεότερες τεχνολογικά εφαρμογές πληροφορικής, διαθέτει το αρτιότερο υποστηρικτικό δίκτυο στη χώρα και με τους 60 εργαζόμενους στο δυναμικό του, εξασφαλίζει την επιτυχία.

Διαγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία στο χρόνο, βρισκόμαστε σήμερα σε μια προσπάθεια ανασύνταξης των δυνάμεων απέναντι στις νέες προκλήσεις. Έπειτα από οκτώ χρόνια λειτουργίας της ομάδας παραγωγής, κάτω από την συνεχή επίβλεψη μου, από την 18/2/2012, ανέλαβα την πλήρη ευθύνη της διοίκησης της εταιρείας  ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ A.E., η οποία αποτελεί συνέχεια της ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP A.E. και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ A.E.

Παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας ακολουθώντας την τεχνολογία και το θεσμικό πλαίσιο.

Σήμερα η όλη παροχή των υπηρεσιών μας, δεν είναι μια εύστοχα και επιγραμματικά διατυπωμένη πρόταση για μια απλή κάλυψη των αναγκών σε όποιον απευθύνεται αλλά είναι τρόπος συμπεριφοράς με βασική αρχή την αξιοπιστία και την ανάγκη να προσδώσει προστιθέμενη αξία όπου εφαρμόζεται.

Επιλέξαμε το λογότυπο της εταιρείας να απεικονίζει την γωνία ενός παζλ, αποτελώντας τη βάση για να δεχθεί συνεργασίες και να δημιουργήσει μια μεγάλη εικόνα – κοινότητα. Το δένδρο αποτελεί σύμβολο της, σηματοδοτεί την δενδροειδή ανάπτυξη στην οποία από τα πρώτα μας βήματα στοιχηματίσαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε (και να καλλιεργούμε).,.

Η ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ A.E, χωρίς αμφιβολία αποτελεί την καλύτερη πρόταση για το πληροφοριακό σύστημα (λογισμικό) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γεώργιος Κολοβός

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος