Ο Δήμος Πάργας προχώρησε με τη βοήθεια της ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε. στην ανανέωση της διαδικτυακής του εικόνας παρουσιάζοντας ένα νέο πρόσωπο στους δημότες και τους επισκέπτες του.

Η νέα ιστοσελίδα σχεδιάστηκε με μια λιτή αλλά σύγχρονη και δυναμική πρώτη εικόνα, η οποία βοηθά τον επισκέπτη της να επιλέξει εύκολα την περιοχή ενδιαφέροντος του ή / και να αναζητήσει τις πληροφορίες που χρειάζεται. Λόγω του μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής οι πληροφορίες συνυπαρχουν σε ελληνικά και αγγλικά ενώ προσφέρεται και χάρτης σημείων ενδιαφέροντος στα πλαίσια του Δήμου.

Στο διοικητικό κομμάτι η πληροφορία παρουσιάζεται με σύγχρονες προσαρμόσιμες μορφές όπως στη περίπτωση του δυναμικού οργανογράμματος και των αποφάσεων οι οποίες αντλούνται απ’ ευθείας από τη Δι@υγεια.

Ο σχεδιασμός του ιστοχώρου συμμορφώνεται με τις βέλτιστες πρακτικές σχεδίασης του Responsive Web Design. Η παρουσίαση του περιεχομένου προσαρμόζεται (σε πλάτος και σε στοιχεία περιεχομένου) ανάλογα με την συσκευή χρήσης (υπολογιστής γραφείου έναντι έξυπνου κινητού), ώστε να βελτιστοποιήσει την εμπειρία του τελικού χρήστη.