Η παρουσία της ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στον τριήμερο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Εφαρμογών με θέμα την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ ήταν καταλυτική. Μέσα από δύο πλούσιες σε περιεχόμενο και γνώσεις παρουσιάσεις, η Διευθύντρια της παραγωγής Μάρκου Μαρία συν-παρουσίασε με τους Δήμους Τρικκαίων και Χαλκιδέων, που συμμετείχαν στο workshop για τις καλές πρακτικές των Δήμων, τις νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες της εταιρίας, στις θεματικές ενότητες, σύγχρονη πολυκαναλική πλατφόρμα διαχείρισης αιτημάτων και την αυτοματοποιημένη διαχείριση ηλεκτρονικών πληρωμών, σε live παρουσίαση αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια.

Έξω στο χώρο των ομάδων εργασίας, η ομάδα παραγωγής με προσωπική της πρωτοβουλία με το διακριτικό όνομα NEEDSA διεκδίκησε και πέτυχε τη πρώτη βράβευση αναπτύσσοντας τη δική της πρόταση μέσα στο τριήμερο. Συγχαρητήρια…

#crowdhackathon #smartcity #kede #sc17gr Παρουσίαση portal ηλεκτρονικών πληρωμων για τον Δημο Χαλκιδεων απο την ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Έγκριτος Group – Συνεργασία 发布于 2017年5月13日

Η ομάδα Needsa συμμετείχε στον τριήμερο πρώτο Μαραθώνιο Ανάπτυξης Καινοτόμων Εφαρμογών και Υπηρεσιών στο ευρύτερο πεδίο των έξυπνων πόλεων που διοργάνωσε η ΚΕΔΕ, τo CITY CHALLENGE – crowdhackathon, στον οποίο στόχος ήταν να αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Ανάμεσα σε τριάντα επτά προτάσεις η ομάδα Needsa με την εφαρμογή HAPPY TREES πέτυχε να κερδίσει την πρώτη θέση!

Το HappyTrees είναι μια αυτοματοποιημένη λύση χαμηλού κόστους για την απομακρυσμένη άρδευση χώρων πράσινου των δήμων μέσω διασύνδεσης ηλεκτροβάνων με τη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών από αισθητήρες  θερμοκρασίας, pH και υγρασίας, λαμβάνοντας υπόψη και την πρόγνωση του καιρού. Η εφαρμογή (web και mobile) θα παρέχει τη δυνατότητα πραγματικής παρακολούθησης των σημείων, αλλά και τη δυνατότητα αλλαγής ποτίσματος. Την εφαρμογή πλαισιώνουν διάφορα στατιστικά για την κατανάλωση νερού και το κόστος.

Απευθύνεται σε αρχικά σε δήμους, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον φορέα ή ιδιώτη έχει ανάγκη να χρησιμοποιήσει αυτόματο ελεγχόμενο πότισμα σε εξωτερικούς χώρους. Ενδεικτικά βήματα εφαρμογής είναι:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση αισθητήρων, arduino και ηλεκτροβανών
  • Καταχώρηση σημείων (spots) στο Mobile App
  • Εκπαίδευση υπαλλήλων στην Web και την Mobile εφαρμογή

Οι βασικές λειτουργίες θα είναι:

  • Μέτρηση υγρασίας, pH και θερμοκρασίας εδάφους, αλλά και εξωτερική
  • Ελεγχόμενο πότισμα, σύμφωνα με τις παραπάνω μετρήσεις και λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία πρόγνωσης καιρού
  • Kαταχώρηση των σημείων (spots) μέσω του mobile App
  • Πραγματική παρακολούθηση και δυνατότητα αλλαγής προτεινόμενων ρυθμίσεων ποτίσματος μέσω της Web εφαρμογής, αλλά και του mobile App
  • Απεικόνιση αποτελεσμάτων σε γραφήματα (κατανάλωση νερού, ετήσια πρόβλεψη, σύγκριση με την κατανάλωση νερού προηγούμενη κατάσταση)

Ο κ. Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, χαρακτήρισε το Μαραθώνιο ως μία « αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας που ξεκινάει η ΚΕΔΕ με στόχο την ανάδειξη της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας ως πολλαπλασιαστές ισχύος της αναπτυξιακής αναγέννησης της χώρας» και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις καινοτόμες ιδέες όλων των νέων ανθρώπων που συμμετέχουν στη δράση.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την παρουσίαση της εφαρμογής HappyTrees στο κοινό και την κριτική επιτροπή αλλά και της εφαρμογής e-InvoicePDF, την οποία παρουσίασε η δεύτερη ομάδα μας, e-InvoicePDF.
Η web εφαρμογή e-InvoicePDF ενσωματώνει μεταδεδομένα σε ηλεκτρονικά τιμολόγια σε PDF μορφή που περιγράφουν όλα τα στοιχεία του τιμολογίου, όπως Αριθμός Τιμολογίου, Στοιχεία Συναλλασσόμενου, CPV, Κόστος, κτλ. Τα μεταδεδομένα αποθηκεύονται υπό την μορφή του Standard UBL Universal Business Language. Στόχος της εφαρμογής είναι η αυτόματη καταχώρηση τιμολογίων που θα διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό το τμήμα προμηθειών των Δήμων.
Απευθύνεται σε δήμους και συγκεκριμένα στο τμήμα προμηθειών. Τα βήματα της εφαρμογής είναι τα εξής:

  • Εισαγωγή ηλεκτρονικών τιμολογίων που στέλνονται από προμηθευτές σε pdf μορφή στην υπάρχουσα εφαρμογή οικονομικής διαχείρισης του Δήμου. Η εισαγωγή αυτή συμπληρώνει αυτόματα μέσω των μεταδεδομένων όλα τα απαραίτητα πεδία που περιγράφουν το τιμολόγιο
  • Δυνατότητα εισαγωγής τιμολογίων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής καταχώρησης που παρέχεται στους προμηθευτέςΣυγχαρητήρια και στις 2 ομάδες για την εφευρετικότητα, δημιουργικότητα, φαντασία και ανθεκτικότητα στον 3ήμερο μαραθώνιο!! Πάντα επιτυχίες!