Ετοιμαστείτε για τη μεγάλη βραδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πλησιάζει:

Aξιόλογα ευφυή και καινοτόμα παραδειγμάτα θα επιβραβεύσουν τα Best City Awards 2017 στη λαμπρή τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στον χώρο Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων. Οι 70 περίπου ελληνικές πόλεις και οι επιχειρήσεις που θα βραβευθούν αποτελούν φωτεινά παραδείγματα σε διαφορετικούς τομείς λειτουργίας, είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε live την τελετή απονομής Best City Awards 2017: http://www.bestcityawards.gr/#watchLive

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=lCQa3DfTWG4

Facebook (LIVE): https://www.facebook.com/bestcityawards

https://www.facebook.com/bestcityawards/videos/1930903157197350/

Η ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μας συμμετέχει με την καινοτομία του e-kep KIOSK στον πυλώνα Α. Liveable City στην Ενότητα A3. ΤΠΕ & Διακυβέρνηση.

Το e-kep KIOSK αφορά σε ένα smart INFOKIOSK νέας γενιάς, το οποίο εκτός από την κλασικές εφαρμογές πληροφοριών του μπορεί να παρέχει στους πολίτες δύο νέες σημαντικές λειτουργίες:

 • Δυνατότητα υποβολής αιτημάτων και
 • Δυνατότητα αίτησης για πιστοποιητικά

Πρόκειται για ένα μηχάνημα δηλαδή με μεγάλη οθόνη, που είτε με την αφή είτε με τη φωνή, ο δημότης να μπορεί να ζητήσει ένα πιστοποιητικό (το οποίο θα έχει και υπογραφή, καθώς το μηχάνημα μπορεί ακόμη και να να υπογράφει), να κάνει ένα αίτημα και να προτείνει μια λύση καθώς και να πάρει έγκυρες και επικαιροποιημένες πληροφορίες.

Η πρωτοπόρα αυτή ιδέα εξυπηρετεί τον στόχο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και συμβάλει αποφασιστικά στη διευκόλυνση των πολιτών, την εξοικείωση τους με τις τεχνολογίες ακόμη και αν δεν διαθέτουν οι ίδιοι Η/Υ ή smartphone, στην μείωση χρήσης χαρτιού και αναμονής σε ουρές και έτσι στη δημιουργία μιας ευφυούς και βιώσιμης πόλης. Τελικός στόχος είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας του Δήμου σε καθημερινά προβλήματα προς όφελος της αποδοτικής τοπικής διακυβέρνησης και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Η εφαρμογή του e-kep KIOSK μπορεί να προβάλει πέραν των παραπάνω και πιο κλασσικές πληροφορίες καθώς υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης με τρίτα συστήματα για αυτοματοποιημένη άντληση πληροφοριών όπως ενδεικτικά:

 •  μετεωρολογικές πληροφορίες μετά τη διασύνδεση της με κατάλληλους αισθητήρες / μετεωρολογικό σταθμό
 • τελευταία νέα και εκδηλώσεις του Δήμου μετά τη διασύνδεση της με την ιστοσελίδα του Δήμου
 • αξιοθέατα / γιατροί / τράπεζες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος
 • εφημερεύοντα φαρμακεία και βενζινάδικα

Η πλατφόρμα παρέχει διεπαφές (web APIs) για την ενσωμάτωση των λειτουργιών στην υπάρχουσα ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Τα προσδοκώμενα οφέλη του e-kep KIOSK κρίνονται πολύ σημαντικά εφόσον θα εισάγει τις νέες τεχνολογίες σε τοπικό επίπεδο με αποτέλεσμα τη βελτίωση της επικοινωνίας και της ποιότητας της εξυπηρέτησης που λαμβάνει ο πολίτης από το Δήμο. Ειδικότερα:

 • Ηλεκτρονική συναλλαγή με τους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα για αυτόματη υποβολή αιτήματος σε 24ωρη βάση.
 • Αμφίδρομη ηλεκτρονική επαφή και αλληλεπίδραση με τον πολίτη.
 • Περιορισμό των δαπανών μέσα από την απλοποίηση των γραφειοκρατικών μηχανισμών και υποστήριξη των διαδικασιών εξυπηρέτησης του πολίτη μέσω ΤΠΕ.
 • Μείωση των επισκέψεων του κοινού στο Δήμο εφόσον οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες μέσω Διαδικτύου, Τηλεφώνου και Κινητού Τηλεφώνου.
 • Ηλεκτρονική διαχείριση των αιτήσεων που τηρούνται από το Δήμο, με αποτέλεσμα την μείωση του χρόνου ανταπόκρισης για την επίλυση του αιτήματος.
 • Αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου
 • Μεγαλύτερη εξυπηρέτηση του Πολίτη με περισσότερη ποιότητα.
 • Πολλαπλές επιλογές στους Πολίτες καταχώρησης του αιτήματος και άμεσης ενημέρωσης για την επίλυση του.
 • Απλούστερος τρόπος επικοινωνίας των πολιτών με τις υπηρεσίες του Δήμου
 • Aποτελεσματικότερη λειτουργία των Δημοτικών Υπηρεσιών μέσω της άμεσης αξιολόγησης του προσωπικού για τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος στους Πολίτες και τελικώς καλύτερες υπηρεσίες προς τους Ενδιαφερόμενους

Τα Best City Awards έρχονται για 2η χρονιά να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν καινοτόμα έργα που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. Οι υποψήφιες καλές πρακτικές επιδεικνύουν πώς η αξιοποίηση νέων καινοτόμων ιδεών, λύσεων ή τεχνολογιών, καταφέρνουν να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, εξασφαλίζοντας καθαρό περιβάλλον, πολιτισμό, υγεία, ασφάλεια, υποδομές, υπηρεσίες, εξυπηρέτηση κ.ά., ευαισθητοποιώντας παράλληλα τους πολίτες να είναι ενεργοί και υπεύθυνοι.

Στα βραβεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή Περιφερειακές Ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που έχουν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές «ευφυούς πόλης» ή σχετικές λύσεις.

Στόχος των βραβείων είναι να:

 • Αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.
 • Προβάλλουν τις επιχειρήσεις που θα διακριθούν και να προωθήσουν τις ενέργειές τους ως παραδείγματα.
 • Αποδώσουν την πραγματική αξία της βιώσιμης και ευφυούς πόλης.
 • Κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους, αλλά και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων.
 • Αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις & τεχνολογίες που συνεισφέρουν στην πορεία προς την ευφυή και βιώσιμη πόλη.

Με βάση τα παραπάνω προσδοκούμε στην βράβευση της εφαρμογής e-kep KIOSK για τον σχεδιασμό, την καινοτομία και τη τεχνολογία που αναπτύχθηκε δείχνοντας το δρόμο για την αναβάθμιση των παραδοσιακών INFOKIOSKS στη χώρα μας σε smart KIOSKS νέας γενιάς προς όφελος της αναβάθμισης της διοίκησης και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σήμερα στις 19:30 συνδεθείτε για να μάθετε τα αποτελέσματα live!