Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή ο πρώτος γύρος των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών καθώς και των Ευρωεκλογών για το 2019.

Λόγω της μεγάλης αύξησης των εκλογικών τμημάτων, καθώς για πρώτη φορά διεξάγονται τετραπλές εκλογές στη χώρα μας (ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές), το υπουργείο Εσωτερικών είχε έγκαιρα ενημερώσει ότι αρκετοί ψηφοφόροι ψηφίζουν αυτή τη φορά σε διαφορετικό σχολικό συγκρότημα από αυτό που ψήφιζαν συνήθως.

Καίριας σημασίας ήταν η ορθή η έγκριτη ενημέρωση των πολιτών για το εκλογικό τους τμήμα, η οποία κύλησε απρόσκοπτα μέσω της νέας φόρμας στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία υλοποιήθηκε από την ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΕ.

Η επισκεψιμότητα του διαδικτυακού τόπου έφτασε τις 2.151.286 επισκέψεις τις τελευταίες 3 ημέρες, με τους ταυτόχρονους χρήστες να υπερβαίνουν τους 14.000 σε ώρες αιχμής και τις σελίδες που αφορούν τις εκλογές να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Το 65% των χρηστών επισκέφτηκαν το νέο portal του ΥΠΕΣ από το κινητό τους απολαμβάνοντας 100% λειτουργικότητα καθώς το περιεχόμενο που προσφέρεται προσαρμόζεται κατά περίπτωση (responsive content) έτσι ώστε να βελτιστοποιείται η παροχή υπηρεσίας τόσο από πλευράς χρηστικότητας όσο και από πλευράς ταχύτητας.

Η διαδικτυακή πύλη στεγάζεται στις σύγχρονες υποδομές του κυβερνητικού νέφους (G-Cloud) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Ευχαριστούμε τα στελέχη της εταιρείας μας που στήριξαν αυτό το μεγάλο εγχείρημα, τα στελέχη του Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) που συνεργάστηκαν μαζί μας για την επιτυχή ολοκήρωση του πρώτου γύρου αυτής της τεχνικά ιδιαίτερα απαιτητικής διαδικασίας.