Ολοκληρώθηκε την Κυριακή μετά από ένα πλούσιο 4ήμερο ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon της ΚΕΔΕ. Το City Challenge crowdhackathon #smartcity2 πραγματοποιήθηκε από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο Μαραθώνιο αναπτύχθηκαν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου θα διοργανώθηκαν ειδικές δράσεις όπως ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και ενδιαφέρουσες ομιλίες όπως αυτές του Dr. Jonathan Reichental, Chief Information Officer (CIO) πόλης του Palo Alto και του Costas Kapsouropoulos, Policy Officer στο Directorate General Communications Networks, Content and Technology της Unit H4 e-Government and Trust European Commission.

Οι μεγάλοι νικητές είναι μόνο 17 ετών. Μαθητές Λυκείου – 2 αγόρια και 1 κορίτσι. Το όνομα της ομάδας No Code Schedule, τα μέλη της οποίας μαζί με το πρώτο βραβείο έλαβαν και την επιταγή των 10 χιλιάδων ευρώ. Στον μαραθώνιο παρουσίασαν την λύση μιας «ψηφιακής ταυτότητας» βασισμένης σε Blockchain.

H ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ υποστήριξε χορηγικά αλλά και με συνεχή παρουσία την εκδήλωση – γιορτή της καινοτομίας.