Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνει στις 14 – 15 Δεκεμβρίου 2019 τον 1ο διήμερο μαραθώνιο καινοτομίας Go 4.0 Green Crowdhackathon. Στόχος είναι η ανάδειξη εφαρμογών πράσινης καινοτομίας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων της εποχής μας και συνεισφέρουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Υπουργείου. Το Go 4.0 Green Crowdhackathon αποτελεί το πρώτο σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Go 4.0 Green Crowdhackathon πραγματοποιήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2019 ανοιχτό εργαστήριο (Open Day Gο 4.0 Green) με στόχο την ανάπτυξη δημιουργικού διαλόγου για θέματα καινοτομίας και ψηφιακού μετασχηματισμού στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Τη σημασία της καινοτομίας για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη είχε τονίσει, άλλωστε από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση.

Στελέχη της ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ συμμετείχαν στις διεργασίες της ημερίδας στηρίζοντας τη δράση αυτή που αποτελεί το ξεκίνημα για τη δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε αυτό τον τομέα στην Ελλάδα.