Σύγχρονες πρωτοποριακές ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους δημότες προσφέρει πλέον ο Δήμος Καρδίτσας για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους σε υλοποίηση μιας από τις βασικές προτεραιότητες που είχε θέσει εξ’ αρχής η Δημοτική Αρχή, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε πλαισιωμένος από τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας κ. Βασ. Κουρκούνα και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Ευρωπαϊκών & Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & Πολιτιστικών Δράσεων κ. Σωτ. Μπακαλάκου που είχαν αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην προσπάθεια για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δήμου.

“Όχημα” για τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές αποτελεί η νέα, σύγχρονη ιστοσελίδα του Δήμου, οι δυνατότητες της οποίας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου από την κ. Μαρία Μάρκου εκπρόσωπο της ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που είχε αναλάβει το σχεδιασμό και την ανάπτυξή της, όπως και του συνόλου των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους πολίτες.

Νέα ιστοσελίδα

Ο Δήμος Καρδίτσας, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει προς τον δημότη και όχι μόνο, πρόσφατα απέκτησε ένα σύγχρονο και φρέσκο πρόσωπο στο διαδίκτυο, μέσω νέας ιστοσελίδας (https://dimoskarditsas.gov.gr/) . Όλες οι πληροφορίες που ενδιαφέρουν τον δημότη και τον επισκέπτη, καθημερινά νέα και ανακοινώσεις, δράσεις, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, αξιοθέατα και πρόσβαση στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες του Δήμου με τρόπο εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη.

Η νέα ιστοσελίδα παρουσιάζει πολλές νέες λειτουργίες και καινοτομίες, όπως:

 • Η φιλοξενία όλου του site και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών στο πρωτοποριακό σύστημα του υπολογιστικού νέφους g-cloud που προσφέρει ψηφιακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ποιότητας, όντας βασισμένο σε υπερσύγχρονες υποδομές υπολογιστικού νέφους και εικονικοποίησης.
 • Πρόσβαση στον χάρτη της περιοχής, με πληροφορίες on map για τα αξιοθέατα, χώρους ενδιαφέροντος, χώρους στάθμευσης (ελεγχόμενη στάθμευση, δημοτικά και ιδιωτικά parking, θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ)
 • e-Υπηρεσίες:
  • Εφαρμογή αιτημάτων Δήμου Καρδίτσας
  • Ηλεκτρονικές πληρωμές
  • Carpooling
  • Ηλεκτρονική αποστολή αιτήσεων

Επιπλέον, διαθέσιμη είναι από σήμερα και η νέα και εύχρηστη ιστοσελίδα για το Μουσείο πόλης του Δήμου Καρδίτσας: mpk.gr

Δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών

Χαρακτηριστικά αναφερθηκε ότι ο Δήμος Καρδίτσας είναι ένας από τους 5 Δήμους στη χώρα, που δίνει την δυνατότητα στον πολίτη να κάνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές από το σπίτι του, μέσω πιστωτικής η χρεωστικής κάρτας, μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Υποβολή παραπόνων ή προτάσεων

Ένα άλλο σημείο που στάθηκε ο κ. Αλεξάκος είναι η υποβολή παραπόνων ή προτάσεων των Δημοτών, μέσω εφαρμογής για το κινητό και την κεντρική διαχείριση τους μέσω της ολοκληρωμένης εφαρμογής διαχείρισης αιτημάτων του Δήμου.

Carpooling

Επίσης στην εφαρμογή της συνεργατικής μετακίνησης των πολιτών (carpooling), μέσω πλατφόρμας που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Δήμου και δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους που ταξιδεύουν, με κοινή αφετηρία και προορισμό, να το μάθουν και να συνεννοηθούν στη συνέχεια μεταξύ τους, μοιράζοντας το κόστος μετακίνησης.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=uUlrNeIV2CU

Πηγή εικόνας: https://karditsapress.gr

Πηγές κειμένου: https://karditsapress.gr και https://www.karditsalive.net