Την Παρασκευή και το Σάββατο 1 και 2 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο για την Χρηματο-Οικονομική Διοίκηση & Διαχείριση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» στη Ναύπακτο. Στελέχη της ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και των συνεργαζόμενων εταιρειών μας παρακολούθησαν από κοντά τις εργασίες του συνεδρίου.

Οι σύνεδροι εστίασαν σε θέματα που αφορούν το πλαίσιο λειτουργίας και απασχολούν την καθημερινότητα της χρηματο-οικονομικής διοίκησης στους ΟΤΑ, όπως δανειοληπτική δυνατότητα, χρηματοδοτήσεις, κανονιστικό πλαίσιο, ελεγκτικές διαδικασίες, ψηφιακές εφαρμογές, και θέματα που εν γένει απασχολούν την λειτουργία της οικονομικής υπηρεσίας στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Γενικοί & Εκτελεστικοί Γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι & Συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.

Στο τέλος του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν Βραβεύσεις σε Δήμους που παρουσίασαν λύσεις καινοτομίας κατά το διήμερο. Έτσι ήρθε μια ακόμη βράβευση για λογισμικό της ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου να βραβεύεται για την εφαρμογή επιτελικής παρακολούθησης “Ο Δήμος μου σήμερα – Με μια Ματιά”.

H νέα καινοτόμα εφαρμογή “Ο Δήμος μου σήμερα – Με μια Ματιά” προσφέρει στο Δήμαρχο ή/και σε άλλα πρόσωπα της επιλογής του μια άμεση εικόνα του Δήμου του καθημερινά.

Η ιδέα πίσω από το σχεδιασμό της είναι ο εντοπισμός της ανάγκης των ανθρώπων της ανώτερης διοίκησης όπως ο Δήμαρχος ή ο Γενικός Γραμματέας ή ο ΠΟΥ για εύκολη και άμεση πληροφόρηση από πολλές και ετερογενείς πηγές, σχετικά με διάφορες πληροφορίες τις οποίες μπορεί να χρειάζονται είτε για έλεγχο είτε για να χρησιμοποιήσουν σε μια επιτελική συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο κτλ

Σε αντίθεση με την έως τώρα πρακτική, σύμφωνα με την οποία ο Δήμαρχος ή ο Γενικός Γραμματέας ή ο ΠΟΥ έπρεπε να ζητήσει τα στοιχεία και τις αναφορές που χρειάζεται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες, δημιουργώντας τους φόρτο εργασίας και με την προϋπόθεση ότι η ανάγκη παρουσιαζόταν εν ώρα εργασίας τους, έχει τώρα τη δυνατότητα μέσω του κινητού του να έχει πρόσβαση  σε όλες τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, οι οποίες αντλούνται από όλα τα υποσυστήματα των πληροφοριακών συστημάτων του Δήμου και αποθηκεύονται σε αποθήκη δεδομένων.