Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το Υπουργείο Εσωτερικών, επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων, η οποία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, σε όλους τους Δήμους της Χώρας. Η επέκταση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού παράβολου και στους δήμους εξασφαλίζει στους πολίτες λιγότερη ταλαιπωρία και αμεσότερη εξυπηρέτηση.

Η ηλεκτρονική έκδοση των παραβόλων των Δήμων υποστηρίζεται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Οικονομικών και τον κόμβο υπηρεσιών της ΚΕΔΕ με το διακριτικό όνομα govHUB, ο οποίος φιλοξενείται στο υπολογιστικό κέντρο του Δημοσίου, το G-cloud της Γ.Γ.Π.Σ. και υλοποιήθηκε από την ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Το govHUB είναι ένας εξειδικευμένος επιχειρησιακός δίαυλος υπηρεσιών και φιλοδοξεί να γίνει το κεντρικό αμφίδρομο σημείο επικοινωνίας με τους 325 Δήμους για οποιονδήποτε θέλει να ανταλλάξει στοιχεία ή υπηρεσίες μαζί τους. Η πρώτη ηλεκτρονική υπηρεσία που προσφέρεται πλέον σε παραγωγικό περιβάλλον για το σύνολο των Δήμων της χώρας είναι το “e-Παράβολο” και τα πρώτα δύο παράβολα αφορούν στην άδεια πολιτικού γάμου και στην αναγγελία άσκησης επαγγέλματος.

Εντός του 2018, θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να εκδίδουν ηλεκτρονικά το σύνολο των παραβόλων των Δήμων μέσω της ιστοσελίδας της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr), των ΚΕΠ και των Τραπεζών. Κατόπιν μπορούν να “καίνε” τα e-Παράβολα τους στους Δήμους μέσω της υπηρεσίας του govHUB.

Το νέο αυτό έργο υλοποιημένο με τεχνολογίες και εργαλεία ανοιχτού λογισμικού τελευταίας τεχνολογίας δείχνει το δρόμο, υπηρετεί το στόχο της ανάπτυξης ηλεκτρονικών υπηρεσιών ανάμεσα σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης και κάνει όλη την ομάδα της ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.