Στην καρδιά της φωτισμένης νυχτερινής Αθήνας, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου η μεγαλειώδης τελετή απονομής των Best City Awards 2017, βραβεία που συνδιοργανώνουν το περιοδικό Plant και το Netweek της Boussias Communications.

Εβδομήντα Δήμοι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ένδεκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη (Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου). Τα βραβεία παρουσίασε η γνωστή δημοσιογράφος του Euronews κυρία Νικολέτα Κρητικού.

Η ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ απέσπασε το Silver Award για καινοτομία του e-kep KIOSK στον πυλώνα Α. Liveable City στην Ενότητα A3. ΤΠΕ & Διακυβέρνηση.

Ενθουσιασμός και διάχυτο κλίμα γιορτής κατέκλυσε τους περίπου 250 εκπροσώπους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχη επιχειρήσεων, στη διάρκεια της βραδιάς απ’ όπου αναδείχθηκαν οι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις της Ελλάδας.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη τη χώρα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Η ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα ήθελε να ευχαριστήσει την κριτική επιτροπή για την εμπιστοσύνη της και τη Boussias Communications για την άρτια διοργάνωση.

Στοχεύουμε πάντα ψηλότερα, επιχειρούμε πάντα καλύτερα!

Και του χρόνου!


Το e-kep KIOSK αφορά σε ένα smart INFOKIOSK νέας γενιάς, το οποίο εκτός από την κλασικές εφαρμογές πληροφοριών του μπορεί να παρέχει στους πολίτες δύο νέες σημαντικές λειτουργίες:

  • Δυνατότητα υποβολής αιτημάτων και
  • Δυνατότητα αίτησης για πιστοποιητικά

Πρόκειται για ένα μηχάνημα δηλαδή με μεγάλη οθόνη, που είτε με την αφή είτε με τη φωνή, ο δημότης να μπορεί να ζητήσει ένα πιστοποιητικό (το οποίο θα έχει και υπογραφή, καθώς το μηχάνημα μπορεί ακόμη και να να υπογράφει), να κάνει ένα αίτημα και να προτείνει μια λύση καθώς και να πάρει έγκυρες και επικαιροποιημένες πληροφορίες.

Η πρωτοπόρα αυτή ιδέα εξυπηρετεί τον στόχο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και συμβάλει αποφασιστικά στη διευκόλυνση των πολιτών, την εξοικείωση τους με τις τεχνολογίες ακόμη και αν δεν διαθέτουν οι ίδιοι Η/Υ ή smartphone, στην μείωση χρήσης χαρτιού και αναμονής σε ουρές και έτσι στη δημιουργία μιας ευφυούς και βιώσιμης πόλης. Τελικός στόχος είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας του Δήμου σε καθημερινά προβλήματα προς όφελος της αποδοτικής τοπικής διακυβέρνησης και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Η εφαρμογή του e-kep KIOSK μπορεί να προβάλει πέραν των παραπάνω και πιο κλασσικές πληροφορίες καθώς υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης με τρίτα συστήματα για αυτοματοποιημένη άντληση πληροφοριών όπως ενδεικτικά:

  •  μετεωρολογικές πληροφορίες μετά τη διασύνδεση της με κατάλληλους αισθητήρες / μετεωρολογικό σταθμό
  • τελευταία νέα και εκδηλώσεις του Δήμου μετά τη διασύνδεση της με την ιστοσελίδα του Δήμου
  • αξιοθέατα / γιατροί / τράπεζες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος
  • εφημερεύοντα φαρμακεία και βενζινάδικα

Η πλατφόρμα παρέχει διεπαφές (web APIs) για την ενσωμάτωση των λειτουργιών στην υπάρχουσα ιστοσελίδα του Οργανισμού.